BİZ KISACA İTÜ-O DİYORUZ.

İTÜ orienteering Kulübü 2003 yılında takım olarak ilk yarışına katılmış ve 2004 yılında kulüp olarak resmiyete geçmiştir. Kurulduğu ilk yıldan itibaren orienteering sporunu insanlara tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı amaçlamıştır. Yıl içerisinde düzenlenen etkinlikler, parkurlar ve sosyal aktiviteler İTÜ Orienteering kulübünü üniversitenin en aktif kulüpleri arasına sokmaktadır.

FAAlİYETLERİMİZ

İTÜ-O Days

  2020 senesinde sekizincisi düzenlenecek olan etkinlik tamamen kulübümüze aittir. Her yıl yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen itü o’days, belgrad ormanı ve Ayazağa kampüsündeki parkurlardan oluşuyor. Etkinlik planı, birkaç ay öncesinde internet sitesinde yayınlanmaktadır.

Kampüs Macerası

 Bahar döneminde düzenlenen etkinliğimize sevdiğiniz birisiyle ekip olarak katılabilirsiniz. Fakat hedeflere ulaşmak bu sefer normalden daha zor. Bir sonraki hedef için bulunduğunuz hedefteki bulmacaları çözmeniz gerek. Şimdiden bol şans!

Sabit Hedef Ligi

 Bahsettiğimiz Pazar parkurlarına her ne kadar sürekli katılım göstermeye çalışsak da saati ve günü dolayısıyla katılamayan sporcularımız olabiliyor. Böyle bir durumun eksiklik yaratmaması için 2018’de kulübümüzden bir fikir çıktı: SABİT HEDEF LİGİ. Bu ligi Pazar günkü parkuru kaçıran ya da o antrenmanla yetinmek istemeyen ve kendini geliştirmek isteyen sporcular için hazırladık. Parkur haritası çizildikten sonra kendi ellerimizle (Mert Uygun'un elleri) yaptığımız tahta hedefleri olması gereken yerlere sabitliyoruz. Yapıldığı madde tahta ve boyutu da küçük olduğundan sabitlenen hedeflerin doğaya hiçbir zarar yok. Siteden başvuru yapılarak parkur haritasına çok rahat bir şekilde ulaşılabiliyor. Sonuç olarak sabit hedef ligi sayesinde, sporcularımız istedikleri zaman istedikleri parkurda antrenman yapabiliyorlar. Kendini geliştirmek isteyen tüm sporcuları bu lige bekliyoruz.

 Ayrıntılı bilgi için sitemizdeki sabit hedef ligi kısmına bakabilirsiniz.

Kampüs Sprint Antrenmanları

 Kulüp üyeleri tarafından hazırlanan bu antrenmanlar sayesinde her dönem birkaç defa kampüs haritasıyla antrenman yapma fırsatı buluyoruz. Bu sprintler sadece İTÜ öğrencilerin değil, aynı zamanda diğer üniversitelerden ve kardeş liselerimizden sporcuların da katılımına açık. Kampüsü avucumun içi gibi bilirim diyenlerin bir de bunu koşarken söylemesi gerek!

Haftaiçi Antrenmanları

 Kulübümüzün en başarılı sporcuları arasından seçilen 2 takım kaptanımızla birlikte hafta içi stadyumda koşu ve güçlendirme antrenmanları yapılmaktadır.

Haftasonu Parkurları

 İstanbul Orienteering Grubu’nun düzenlediği orman parkurlarına her pazar katılım göstermeye çalışmaktayız. Orman parkurları bizleri yarışa hazırlarken aynı zamanda güne başlamak için harika bir seçenek!